Барометр В Первомайську обговорили розроблення енергетичного плану громади

В Первомайську обговорили розроблення енергетичного плану громади

Просмотров: 1462
3 Квітня 2024, 13:13

Відбулося перше спільне засідання робочих груп з розроблення Енергетичного плану Первомайської міської територіальної громади на 2024-2030 роки та Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату Первомайської міської територіальної громади до 2030/2050 року.

Про це інформують у Виконавчому комітеті Первомайської міської ради.

Засідання відбулося з  участі представників з усіх сфер життєдіяльності громади, начальників, спеціалістів та працівників профільних управлінь та відділів міської ради. Також до наради долучились радник начальника Миколаївської ОВА з питань енергоефективності Дмитро Колосовський та національний експерт України проекту «Угода мерів» Віталій Волков.

Учасники наради обговорювали питання розробки двох стратегічних документів, спрямованих на узгодження енергетичної та кліматичної політики для забезпечення сталого розвитку та відновлення економіки громади на найближчі роки. Адже 4 квітня 2023 року прийняли рішення міської ради «Про приєднання до Європейської ініціативи «Угода про клімат та енергію» та розробити План сталого енергетичного розвитку та клімату Первомайської громади до 2030/2050 року з горизонтом планування до 2030 року та кліматичною складовою до 2050 року. року.

Під час засідання учасники взяли не лише із законодавчою базою необхідність розробки МЕП, а також присутні донесли інформацію про його структуру, взаємодію з іншими місцевими стратегічними програмами, а також із регіональним енергетичним планом.

Доповідачі особливу увагу звернули на збір даних, вивчення ситуації з впровадженням запланованих програм енергоефективності в установах комунальної та приватної власності. Так, національний експерт України проєкту «Угода мерів» Віталій Волков наголосив на тому, що під час проведення аналізу необхідно звернути увагу також і на житловий сектор. 

У своїх словах перший заступник міського голови Дмитро Малішевський Крім того, що в Первомайській громаді, не дивлячись на складну проблему в країні та повномасштабне вторгнення Росії на територію країни, необхідно продовжувати впроваджувати проекти, спрямовані на забезпечення зниження енергонезалежності. 

Таким чином, керівникам пропозицій комунальних підприємств, установ, закладів, у найкоротший термін необхідно відзначити можливість та створити щодо підвищення енергоефективності своїх закладів, шляхом встановлення сонячних панелей, твердопаливних котелень тощо. Ворог щоденно перевіряє стійкість та витривалість українців, знищуючи об’єкти критичної інфраструктури, тому варто не зупинятися лише на словах, а втілювати світові ініціативи на практиці. 

У постановлених завданнях усі учасники робочої групи отримали чіткі терміни та напрямки для відпрацювання у своїх сферах діяльності.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]