Барометр ГБР передало до суду справу депутата-ухиліста

ГБР передало до суду справу депутата-ухиліста

Просмотров: 517
29 Березня 2024, 16:02

Депутат міськради з Чернігівської області постане перед судом за ухилення від виконання обов’язків військової служби та шахрайство.

Про це у п’ятницю, 29 березня,  повідомила  прес-служба ДБР. Обвинувальний акт уже передано до суду.Повідомляється, що працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно депутата Семенівської міської ради Чернігівської області, який після мобілізації ухилявся від військової служби за сприяння керівника підрозділу.

“Встановлено, що депутата було мобілізовано після початку російського вторгнення, проте протягом п’яти місяців фактично не виконував обов’язки військової служби. Його безпосередній начальник не реагував на відсутність підлеглого військовослужбовця і, навпаки, фіксував у службовій документації, що він нібито несе службу в прикордонних нарядах .При цьому депутат незаконно отримав грошове забезпечення військового та спеціальні надбавки більш ніж на 157 тисяч гривень” , – йдеться у повідомленні.

Депутатові загрожує позбавлення волі до 10 років.Матеріали щодо начальника, який прикривав злочинні дії депутата, виділили в окреме провадження, яке також завершили та передали до суду.Чиновника звинувачують у службовому підкладі, зловживанні службовим становищем та пособництві у кримінальному правопорушенні щодо ухилення від військової служби. Цьому обвинуваченому також загрожує позбавлення волі до 10 років.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]