Барометр Уряд призначив нового Уповноваженого з питань зниклих безвісти

Уряд призначив нового Уповноваженого з питань зниклих безвісти

Просмотров: 221
26 Березня 2024, 14:22

Кабінет Міністрів призначив Артура Добросердова на посаду Уповноваженого з питань людей, зниклих безвісти за особливих обставин.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Рубрика.

Громадська організація ZMINA ще у серпні 2023 року повідомляла, що Артур Добросердов буде займатися питаннями безвісти зниклих у структурі МВС. Цю позицію він отримав у межах перерозподілу функцій Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин.

Нагадаємо, тоді ЗМІ стало відомо про наміри ліквідувати Офіс уповноваженого з питань зниклих безвісти. Утім в уряді заявили, що саму посаду уповноваженого прибирати не будуть, лише функції його офісу передадуть іншим відомствам.

Вже у вересні тодішній уповноважений Олег Котенко оголосив, що подає у відставку після того, як уряд обмежив його повноваження.

Кабмін вирішив, що перемовини з рф про повернення тіл тепер вестиме Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Водночас діяльність пошукових груп перейде у відання Генштабу ЗСУ, а роботу з Єдиним реєстром зниклих безвісти (який створив Котенко) відтепер вестиме Міністерство внутрішніх справ.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]