Барометр рф завдала ударів по Києву найновішими ракетами “Циркон”: у ЗМІ показали уламки

рф завдала ударів по Києву найновішими ракетами “Циркон”: у ЗМІ показали уламки

Просмотров: 254
25 Березня 2024, 16:40

російська федерація вранці 25 березня завдала ударів по Києву двома своїми найновішими ракетами ЗМ22 “Циркон”.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Defense Express.

У виданні вказують, що це вже друге публічно відоме використання цієї ракети. Вперше росіяни ймовірно вдарили по столиці “Цирконом” 7 лютого, тоді уламки ракети ймовірно упали у Деснянському районі. Однак їх кількість була не достатня, а їх ідентифікація зайняла близько 5 днів.

“При цьому, якщо після удару 7 лютого від “Циркона” залишились лише дуже сильно фрагментовані уламки, ідентифікація яких зайняла п’ять днів для офіційного підтвердження використання РФ цієї ракети. То наразі стали доступні значно інформативніші уламки “Циркона”.

Цього ж разу спеціалістам вдалося зібрати більше детальних уламків та провести глибший аналіз. Зокрема, дати точну відповідь на тип двигуна, систему наведення та використані матеріали.

Як зазначає Defense Express, спеціалісти зібрали доволі значний об’єм інформації. Вона дозволить оцінити реальні можливості “Циркону” та рівень технологій, який наразі досяжний рф для створення ракети.

Ракетний удар по Києву

Близько 10:30 25 березня в частині регіонів України було оголошено повітряну тривогу, у тому числі в Києві та області. У Повітряних силах попереджали про загрозу балістики. Майже одразу у Києві прогриміли вибухи.

Обломки ракет впали в кількох районах столиці. Зокрема, внаслідок ракетної атаки пошкоджено багатоповерховий будинок у Печерському районі.

Згодом стало відомо, що рф вдарила по Києву двома балістичними ракетами, які запустила з території тимчасово окупованого Криму. Їх вдалося збити.

У столиці внаслідок ракетного ворожого удару 25 березня пошкоджено частину будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]