Барометр По ДніпроГЕС було два прямих влучання: ГЕС-2 у критичному стані − Укргідроенерго

По ДніпроГЕС було два прямих влучання: ГЕС-2 у критичному стані − Укргідроенерго

Просмотров: 398
22 Березня 2024, 10:10

По Дніпровській ГЕС було два прямі влучання, ГЕС-2 у критичному стані і невідомо, як вона зможе працювати, повідомив директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Джерело: Сирота в ефірі “Радіо Свобода”

Пряма мова директора Укргідроенерго: “Ми втрачаємо станцію. У Запоріжжі станція ДніпроГЕС складається з двох станцій − ГЕС-1 і ГЕС-2. ГЕС-2 під загрозою, що працювати… не знаємо, в якому об’ємі і з якою потужністю зможе. Це все через ракетні удари”.

Деталі: Він розповів, що по станції було два прямих влучання.

Пряма мова Сироти: “Дві ракети прилетіли. Пряме попадання по ГЕС-2. Одна ракета прилетіла по  підкранових балках і попала в опору − тобто ГЕС-2 у критичному стані, ГЕС-1 теж зараз не працює”.

Деталі: Він додав, що Укргідроенерго наразі вживає заходів, що піднімати затвори і спрацьовувати воду, бо через станцію пропрацювати цю воду не зможуть.

Сирота також додав, що доведеться відновлювати повністю машинний зал і електричне обладнання.

“Наслідки ми прорахуємо протягом дня і будемо розуміти, що відбулося. І чи зможе вона (ГЕС-2 – ред..) працювати. І чи зможе, то чи в обмеженому режимі, чи взагалі не зможе певний період ГЕС-2 працювати” – підсумував голова Укргідроенерго.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]