Барометр Потрібне вчасне проведення інспекцій, щоб уникнути проблем на ЗАЕС, – Гроссі

Потрібне вчасне проведення інспекцій, щоб уникнути проблем на ЗАЕС, – Гроссі

Просмотров: 350
21 Березня 2024, 12:14

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі зазначив, що МАГАТЕ потребує своєчасного доступу та регулярних інспекцій Запорізької АЕС, щоб контролювати безпеку станції.

Про це Гроссі сказав перед початком роботи Всесвітнього саміту з ядерної енергії 2024 в Брюсселі, пише Рубрика.

“Щоб краще контролювати безпеку нам потрібно посилювати роль міжнародних органів, таких як Міжнародне агентство з атомної енергії. Нам потрібно забезпечити вчасне проведення інспекцій, щоб у нас була можливість уникнути проблем. І нам потрібні конкретні дії”, – заявив Гроссі, додавши, що про це, зокрема, будуть говорити на зустрічі.

За його словами, лідери держав та урядів усвідомили, наскільки важливим є ядерне питання зараз. Наразі завдання Агенції розвинути понад 80 проєктів у цій галузі та зробити кроки на рівні державної політики, які дозволять потроїти потужність ядерної енергії до 2050 року.

“Це залежить від кожної країни. Деякі країни потроять, деякі подвоять, але очевидно, що ядерна енергетика відіграє важливу роль в баченні майбутнього. Вона вже забезпечує половину чистої енергії в Європі”, – відзначив Гроссі.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]