Барометр Місту Южне хочуть дати незвичну назву: комітет Верховної Ради підтримав

Місту Южне хочуть дати незвичну назву: комітет Верховної Ради підтримав

Просмотров: 797
20 Березня 2024, 18:06

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав перейменування міста Южного Одеської області на Порт-Аненталь.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Як пише одеське видання Думська, що на сесії міської ради в середині грудня депутати так і не дійшли єдиної думки щодо нової назви. Найбільше народних обранців (6 депутатів, у тому числі міський голова Володимир Новацький) проголосували за варіант «Південне». Троє підтримали назву Аненталь/Порт-Анеталь і лише один — Оріяну.

Решта депутатів у голосуванні не брала участі, вони вирішили дочекатися офіційної відповіді на свій запит до Нацкомісії щодо стандартів державної мови.

Раніше, у листопаді 2022 року, Южненська міськрада звернулася до комісії з проханням виключити місто з переліку на перейменування. Підбиваючи підсумки голосування Володимир Новацький зазначив, що оскільки жоден із варіантів назви не набрав більшості голосів, тепер нову назву визначить парламент.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]