Барометр Польські фермери хочуть заблокувати рух українських автобусів у пункті пропуску “Медика” – “Шегині”

Польські фермери хочуть заблокувати рух українських автобусів у пункті пропуску “Медика” – “Шегині”

Просмотров: 182
20 Березня 2024, 13:02

У пункті пропуску “Медика” – “Шегині” польські фермери мають намір заблокувати рух пасажирських автобусів.

Про це розповів речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко в коментарі УП.

“За інформацією, яку українські прикордонники отримали від представників Прикордонної варти Польщі, польські фермери масштабують свої дії з блокування руху для транспортних засобів на напрямку пункту пропуску “Медика”, що навпроти українського – “Шегині”, розповів офіцер.

Як зауважив Демченко, протестувальники будуть блокувати рух для автобусів як на в’їзд в Польщу, так і на виїзд.

“Учасники блокади кордону планують пропускати по одному автобусу в дві години як на виїзд з Польщі так і на в’їзд”, зауважив полковник.

Як пояснює Демченко, про те, скільки триватимуть такі дії – інформації від польських прикордонників наразі не надходило.

Офіцер наголосив, що польська сторона має повідомити у разі зміни ситуації, або наявності додаткової інформації.

Нагадаємо, що ще на один рік, до 5 червня 2025 року, Рада Європейського Союзу та Європарламент продовжили лібералізацію торгівлі з Україною, однак в угоду введуть обмеження щодо низки “чутливих продуктів”.

Що відомо про перекриття кордону з Польщею

Польські перевізники, а згодом і фермери почали блокувати рух українських вантажівок з осені 2023 року. Причиною страйку перевізників називають “надмірну конкуренцію” після ухвалення “транспортного безвізу” між Україною та країнами ЄС.

А польські фермери протестують, щоб добитися помʼякшення європейського “зеленого курсу”, а також отримувати більше субсидій, дотацій та компенсацій.

Через блокаду українська економіка зазнала вже мільярда євро збитків, економічні втрати Польщі ще більші. Окрім того, на території Польщі померли троє українських водіїв.

6 березня, польські фермери вийшли на великий страйк у Варшаві. Згодом поліція повідомила, що у правоохоронців кидали бруківкою, затримано кілька десятків людей.

Також польські фермери заявили, що продовжують до 30 квітня протести на кордоні з Україною.

А 9 березня, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск зустрівся з лідерами фермерських протестів. Проте зустріч завершилася безрезультатно, оскільки жодної угоди не було досягнуто.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]