Барометр Українка отримала престижну премію від Європейського інституту інновацій та технологій

Українка отримала престижну премію від Європейського інституту інновацій та технологій

Просмотров: 171
19 Березня 2024, 16:33

Сьогодні Європейська Комісія оголосила переможців та лауреатів 10-ї церемонії вручення Європейської премії для Жінок-Новаторок. Ці жінки надихають майбутні покоління та підкреслюють важливість різноманітності та гендерної рівності у розвитку інноваційної політики Європи.

Про це пише Рубрика, посилаючись на European Innovation Council.

Однією з цьогорічних переможниць стала українка Юлія Білецька, генеральна директорка та співзасновниця компанії S.lab, яка розробляє альтернативи пакуванню з пінопласту.

У чому проблема?

У сучасному суспільстві жінки часто постають перед труднощами при реалізації свого потенціалу в галузі інновацій та підприємництва.

Попри те, що жінки проявляють значний інтерес і талант у цих сферах, їм на заваді стають стереотипи, які ускладнюють віру у власні здібності, відсутність доступу до фінансових ресурсів та мережі підтримки тощо.

Яке рішення?

Європейська премія для Жінок-Новаторок створена з метою визнання та підтримки видатних досягнень жінок в галузі інновацій та підприємництва. Ця ініціатива спрямована на просування рівності та розмаїття в інноваційній сфері, а також на створення позитивного середовища для жіночого підприємництва.

Премія заснована та управляється спільно Європейською радою з інновацій та виконавчим агентством з питань МСП (EISMEA) та Європейським інститутом інновацій та технологій (EIT). Переможниць обирає незалежне експертне журі.

Як це працює?

Церемонія нагородження премії відбувається щорічно та визначає переможниць у трьох категоріях: “Жінки-новаторки”, “Молоді новаторки” та “Жінки-лідерки EIT”. Претендентки представляють різноманітні галузі та регіони Європи, демонструючи свої досягнення та вплив на інноваційний ландшафт.

Цього року переможницею категорії «Жінки-лідерки EIT» стала українка Юлія Білецька, генеральна директорка та співзасновниця компанії S.lab яка розробляє альтернативи пакуванню з пінопласту.

Європейська премія для Жінок-Новаторок підкреслює важливість гендерної рівності у сфері інновацій та підприємництва. Це заохочує жінок у всьому світі переходити межі традиційних обмежень та працювати над власними ідеями та проєктами.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]