Барометр Виявлено порушень та недоліків на понад 21 млн грн у Прибузькій сільській тергромаді

Виявлено порушень та недоліків на понад 21 млн грн у Прибузькій сільській тергромаді

Просмотров: 260
18 Березня 2024, 17:40

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області провели державний фінансовий аудит бюджету Прибузької сільської територіальної громади Вознесенського району.

Йдеться про період з 01.01.2020 по 30.09.2023.

За результатами контрольного заходу виявлено недоліки, що вплинули на стан виконання бюджету та використання фінансових і матеріальних ресурсів територіальної громади.

Зокрема, неефективно витрачено 4,5 млн грн на оплату праці в освітніх закладах з низьким відсотком наповнюваності класів.

Також виявлено прорахунки при складанні проєктної документації на зведення мостового переходу, що унеможливило виконання всього комплексу робіт та призвело до неефективного витрачання коштів на суму майже 1,8 млн гривень.

Фахівці встановили інші недоліки, що не сприяли залученню інших джерел надходжень. Понад 1,5 млн грн надійшли б до бюджету в разі проведення повної інвентаризації земель і перегляду договорів оренди земельних ділянок, з огляду на їх актуальну нормативну грошову оцінку. Також бюджетом недоотримано понад 3 млн грн від оренди ділянок з причини невнесення змін до чинних договорів.

Аудитори надали низку пропозицій, врахування яких дасть змогу ефективніше розпоряджатися бюджетними коштами, раціональніше використовувати землю і майно територіальної громади.

На часі – оптимізація видатків на оплату праці, контроль за дотриманням земельного законодавства, удосконалення системи внутрішнього контролю тощо.

Про результати аудиту поінформовано Миколаївську обласну військову адміністрацію.

Пресслужба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]