Барометр До Каховського водосховища повертається вода: названо причину

До Каховського водосховища повертається вода: названо причину

Просмотров: 368
14 Березня 2024, 12:53

До Каховського водосховища знову почала повертатися вода. За останніми супутниковими знімками можна побачити, що значну частину раніше висушеної території колишнього водосховища зараз занурено під воду.

 Про це повідомив експерт Української природоохоронної групи, молодший науковий співробітник Інституту зоології ім. І.Шмальгаузена НАН України Григорій Коломицев для  Texty.org.ua .

За його словами, таке явище пояснюється весняним таненням снігів. Він додав, що супутникові знімки чітко показують підвищення рівня води, що відповідає ситуації весняної повені на річковій долині.

“За відсутності штучного регулювання рівня води сьогодні ми можемо спостерігати на території колишнього Каховського водосховища ті ж процеси, що відбуваються на природних, незарегульованих людиною заплавах річок. Весняні повені відбувалися на цих землях ще до будівництва ГЕС тисячі років”, – пояснив експерт. 

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]