Барометр Пісторіус про злиту розмову про Taurus: Я не потраплю на гачок Путіна

Пісторіус про злиту розмову про Taurus: Я не потраплю на гачок Путіна

Просмотров: 135
12 Березня 2024, 10:23

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що не звільнятиме “своїх найкращих офіцерів”, незалежно від того, чи зробили вони помилку, на тлі скандалу з перехопленою і злитою розмовою про Taurus.

Про це повідомляє dpa, інформує “Європейська правда”.

Напередодні міністр зустрівся з провідними офіцерами Бундесверу після спеціального засідання з питань оборони.

У понеділок Пісторіус заявив, що інспектор ВПС Інго Герхарц був другим з чотирьох офіцерів, які приєдналися до розмови, використовуючи незахищену лінію зв’язку.

Однак, за його словами, обговорення будь-яких наслідків цього передчасне, оскільки триває подальше розслідування.

Водночас очільник німецького Міноборони підкреслив: “Я не хочу… потрапити на гачок (президента Росії Владіміра) Путіна і звільнити моїх найкращих офіцерів, незалежно від того, чи зробили вони помилку, чи ні”.

За його словами, це було б те, чого Путін очікує.

Пісторіус раніше заявив, що розмова офіцерів Бундесверу була перехоплена після того, як один з учасників увійшов в систему через незахищену лінію з готельного номера в Сінгапурі.

Як повідомлялося, Міністерство оборони Німеччини ініціювало перевірку на предмет того, чи були перехоплені розмови представників військово-повітряних сил – які, за твердженням роспропаганди, обговорювали підрив керченського мосту ракетами Taurus.

Згодом у Міноборони підтвердили факт перехоплення розмови. Міністр оборони Німеччини прокоментував скандал, зазначивши, що це – гібридна атака з метою дезінформації.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]