Барометр Колаборантка з Миколаївщини зізналася в ненависті до України

Колаборантка з Миколаївщини зізналася в ненависті до України

Просмотров: 423
11 Березня 2024, 15:57

До 6 років за ґратами засуджено інформаторку, яка поширювала дані про місцезнаходження підрозділів ЗСУ у Львові.

Про це йдеться у вироку Личаківського районного суду міста Львів.

Встановлено, що жінка разом із чоловіком, дитиною та іншими родичами через пів року після початку повномасштабного вторгнення переїхала з окупованої території до Львова.

Затримана родом із міста Снігурівка Миколаївської області.

22 жовтня 2022 року обвинувачена зробила скріншот у GoogleMaps, на якому маркером обвела територію парку у Львові, де розташовувалися українські військові. Знімок вона передала сестрі, а та своєю чергою – російському військовослужбовцю з метою завдання ракетних ударів по місту.

У смартфоні затриманої правоохоронці відшукали аудіозаписи її телефонних розмов, де вона обговорює затримання брата, потенційну небезпеку для себе, необхідність “почистити” телефон та висловлює неприкриту ненависть до України через ненормативну лексику.

У судовому засіданні жінка частково визнала свою вину. Вона розповіла, що коли проживала у Львові, листувалася з рідними. Їй сестра проживала в окупованому Херсоні з російським військовим – 32-річним майором. Потім сестра “евакуювалася” до рф та отримала російський паспорт. Її брат також обвинувачується у державній зради.

Жінка робила скриншоти карти міста в програмі Google Maps, на яких обводила маркером територію де розташовувались підрозділи.

Личаківський райсуд Львова визнав затриману винною в незаконному поширенні інформації про місцеперебування ЗСУ та засудив до 6 років ув’язнення.

Наразі обвинувачена знаходиться під вартою.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]