Барометр Естонська розвідка зафіксувала збільшення темпів наступу рф в Україні

Естонська розвідка зафіксувала збільшення темпів наступу рф в Україні

Просмотров: 418
8 Березня 2024, 18:20

Збройні сили РФ, як і раніше, володіють ініціативою в Україні. А темп їх наступальних операцій знову почав зростати.

Естонська розвідка зафіксувала збільшення темпів наступу РФ в Україні

Про це заявив командувач розвідувального центру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг, повідомляє  ERR .Полковник Ківісельг повідомив, що темпи операції РФ в Україні, які раніше знижувалися, знову почали зростати. Особливо це стосується сухопутних військ. Однак незважаючи на збільшення темпів операцій, оперативно-тактичні цілі Росії, як і раніше, залишаються невиконаними.

Куп’яно-лиманська вісь

У Луганській області основна активність спостерігалася на лінії Куп’янськ-Кременна-Сватове. Ківісельг повідомив, що Збройні сили РФ захопили додаткові території у Куп’янському та Лиманському районах.

За його словами, ймовірною метою РФ у Куп’янському районі є контроль над ділянкою річки Оскол та ділянкою річки Жеребець у напрямку Лимана.

“Хоча Збройні сили Російської Федерації зберігають ініціативу на всій лінії фронту, просування РФ у напрямку Лимана за тиждень було дуже незначним, і Росія не вийшла на вищезгадані річкові рубежі”, – сказав він.

Донецька область

На Донецькому напрямі основні бойові дії розгортаються у районах Бахмута та Авдіївки.

“В обох регіонах збройні формування Російської Федерації просунулися вперед. На щастя, це дуже незначною мірою. На північному заході та заході Бахмутського району є певні зрушення. На фронті істотних змін не відбулося”, – сказав він.

За його словами, в районі Авдіївки українцям вдалося створити дві лінії оборони і тим самим запобігли подальшому наступу Російської Федерації. Також РФ вдалося досягти незначних успіхів у районі Донецька.

Південний фронт України

У напрямку Запоріжжя та Херсона активність була дещо нижчою, як і попереднього тижня.

“Найбільша активність спостерігалася на напрямках Роботино та Вербове, де Російська Федерація намагалася просунутися”, – сказав Ківісельг.

На лівому березі Дніпра українські збройні сили досі утримують створені там плацдарми та відбивають атаки РФ у цьому районі.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]