Барометр У Міноборони оприлюднили фото нових укріплень на Запорізькому напрямку та Сумщині

У Міноборони оприлюднили фото нових укріплень на Запорізькому напрямку та Сумщині

Просмотров: 533
7 Березня 2024, 18:19

Міністерство оборони України опублікувало низку світлин, на яких видно як відбувається зведення фортифікаційних споруд на Запорізькому напрямку та в Сумській області.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Міноборони у Facebook.

На знімках видно, що для укріплення:

  • встановлюють так звані зуби дракона,
  • будують бетонні укриття, траншеї та вогневі позиції.

“Опорні пункти будують, аби захистити бійців на позиціях і зробити евакуацію та переміщення безпечнішими. Бійниці облаштовують бронекапсулами”, наголосили у відомстві.

Що відомо про зведення фортифікаційних споруд

Останні місяці російська армія активізувалася на майже всіх напрямках фронту, а подекуди намагається штурмувати наші позиції та наступати. Особливо запекло рф намагається на Донеччині просунутися далі від Авдіївки, а на Бахмутському  – повернути втрачені позиції.

Нашим оборонцям, на тлі нестачі артилерійських боєприпасів, потрібно мати добре облаштовані фортифікаційні споруди, адже на сьогодні українська армія перейшла до оборони практично на всіх ділянках фронту.

Ще восени минулого року Міністерство цифрової трансформації та Міністерство оборони створили спільну робочу групу з питань будівництва фортифікаційних споруд.

Для забезпечення темпів побудови нових оборонних рубежів цього місяця Кабінет Міністрів виділив 788,8 мільйона гривень з резервного фонду державного бюджету. На ці кошти закуплять автомобілі та інженерну техніку.

Окрім того, ДП “Ліси України” збільшили постачання матеріалу Збройним силам для будівництва фортифікаційних споруд.

Раніше українські військові вже показували процес побудови захисних споруд та ліній загородження на північних кордонах поряд з російською федерацією.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]