Барометр Павлюк: найближчим часом фронт стабілізується, Україна планує контрударні дії

Павлюк: найближчим часом фронт стабілізується, Україна планує контрударні дії

Просмотров: 381
6 Березня 2024, 18:34

Ситуація на фронті залишається тяжкою, але контрольованою. Україна планує провести цього року контрударні дії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командувача Сухопутних військ Збройних сил України (ЗСУ) Олександра Павлюка в ефірі телемарафону.

За словами Павлюка, російські терористи роблять наразі все, щоб максимально окупувати території до виборів президента в росії. Згідно з перехопленими розмовами, на штурми ворог кидає навіть тих, хто без підготовки прийшов на фронт тиждень-два тому.

“Все робиться для того, щоб перехопити ініціативу. Наша задача – стабілізувати лінію фронту, максимально знищити ворога, максимально зробити перегрупування для виведення частин, які потребують відновлення, створити ударне угрупування та провести цього року контрударні дії. Нам це вдається. Ситуація стабілізується”, – розповів Павлюк.

За словами командувача Сухопутних військ, наразі залишилось кілька гарячих напрямків:

напрямок Авдіївки;
напрямок Часового Яру;
напрямок Терни в сторону Лимана.
На вищезгаданих напрямках щодня точаться тяжкі бої, але наші воїни впевнено тримаються завдаючи ворогу величезних втрат.

“Я думаю, що ми найближчим часом стабілізуємо ситуацію і зробимо все, щоб війська перейшли в активні дії та перехопили ініціативу”, – додав Павлюк.

Ситуація на фронті
Згідно з даними Генерального штабу ЗСУ, протягом минулої доби, 5 березня, на фронті відбулось 86 бойових зіткнень. Ворог тим часом тисне на двох напрямках у Донецькій області.

Як пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW), наші воїни стримують штурми російських загарбників у районі Роботиного, на Авдіївському напрямку та в районі Новомихайлівки, а також на лівому березі Херсонської області.

Як відзначав секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов, ситуація на фронті наразі є тяжкою, але все розвивається в стрімкій динаміці. Водночас Україна знайде відповіді на виклики, які виникають зі “снарядним голодом”, з поповненням резервів й іншим.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]