Барометр В Україні хочуть відновити велику приватизацію: які об’єкти виставлять на продаж

В Україні хочуть відновити велику приватизацію: які об’єкти виставлять на продаж

Просмотров: 347
4 Березня 2024, 15:26

В Україні хочуть відновити велику приватизацію вже 2024 року. Серед об’єктів, які виставлять на продаж, Об’єднана гірничо-хімічна компанія, Одеський припортовий завод, шахти.

Про це повідомляє  РБК-Україна  із посиланням на заяву прем’єр-міністра Дениса Шмигаля на прес-конференції.

Цього року очікуємо, що буде відновлено велику приватизацію. Закликаємо інвесторів, зокрема, західних партнерів подивитися на об’єкти. Інтерес дуже великий. І ми сьогодні якщо не бачимо швидкого входження, то ми розуміємо, що ми справді робимо велику роботу з комунікації , зі спілкуванням з нашими партнерами з погляду входження інвесторів в Україну “, – розповів він.

Також Шмигаль назвав об’єкти, які виставлять на продаж.

” Об’єднана гірничо-хімічна компанія”. Це титан. Частина великої приватизації цього року. Працюємо з Фондом держмайна, щоб воно було розпочато та завершено. “Одеський припортовий завод”, Центренерго, вугільні шахти. Тобто, це і ще низка об’єктів, які потраплятимуть до об’єктів великої приватизації ”, – додав він.

Глава уряду також зазначив, що мала приватизація проходить своєю чергою і “дає досить значний результат” для бюджету і відповідно для малого середнього бізнесу.

Це також важливі моменти інвестицій в ці об’єкти. Серед проектів для іноземних інвесторів важливі перспективні – це видобуток критичної сировини 22 види з 30 видів критичної сировини сьогодні є в Україні. Виробництво акумуляторів для електрокарів, повний цикл виробництва цих електрокарів обробка деревини, включаючи виробництво паперо-целюлози, потокове скло та машинобудування. Це ті напрямки, які сьогодні важливі цікаві інвесторам, цікаві для нас, як для країни, щоб піднімати економіку ”, – констатував він.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]