Барометр На Миколаївщині п’яний мешканець мало не підірвав гранатою старосту села

На Миколаївщині п’яний мешканець мало не підірвав гранатою старосту села

Просмотров: 374
29 Лютого 2024, 17:03

39-річний мешканець одного із сіл колишнього Березнегуватського району прийшов до старости села і, перебуваючи у стані сп’яніння, погрожував підірвати його за допомогою ручної гранати.

Про це повідомляє поліція Миколаївської області.

26 лютого до відділу поліції №2 Баштанського районного відділу звернувся 57-річний староста села Березнегуватської громади. Він повідомив, що до його домоволодіння прийшов нетверезий односельець з гранатою і погрожував застосувати до заявника.

«У ході проведення першочергових слідчо-оперативних дій поліцейські з’ясували, що раніше між старостою села та зловмисником були конфлікти. Того дня чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та маючи при собі гранату, прийшов до домоволодіння заявника. Між чоловіками виник словесний конфлікт, під час якого 39-річний чоловік дістав із кишені гранату типу Ф-1 та, погрожуючи її підірвати, кинув на землю запал від гранати. Згодом він заспокоївся та пішов із подвір’я заявника», – розповіли в поліції.

На місці події правоохоронці виявили та вилучили запал із корпусом гранати, які направили на експертне дослідження.

Поліцейським зловмисник повідомив, що гранату він знайшов неподалік населеного пункту, у місцях, де точилися бойові дії.

Наразі за процесуального керівництва Березнегуватського відділу Баштанської окружної прокуратури слідчі поліції слідчі поліції повідомили підозрюваного про підозру за ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України «Загроза вбивством» та ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Вирішується питання про обрання підозрюваного запобіжного заходу.

Продовжується досудове розслідування.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]