Барометр російський диктатор підтвердив використання гіперзвукових ракет “Циркон” проти України

російський диктатор підтвердив використання гіперзвукових ракет “Циркон” проти України

Просмотров: 294
29 Лютого 2024, 14:08

Президент російської федерації володимир путін заявив, що гіперзвукові ракети “Циркон” вже застосовували “в бою”. В Україні раніше стверджували, що ці ракети армія рф використала для масованого обстрілу 7 лютого.

Як інформує Рубрика, про це путін сказав під час звернення до Федеральних зборів, цитує його пропагандистське видання “РИА Новости”.

Крім того, зараз в росії завершують випробовувати крилату ракету необмеженої дальності “Буревісник” і безпілотний підводний апарат “Посейдон”.

путін також сказав, що російські війська вже отримали комплекс балістичних ракет “Сармат”.

“Ми скоро його продемонструємо”, — додав він.

Довідка про ракету “Циркон”

Офіційно росіяни наприкінці січня казали, що ще не взяли на озброєння ракету такого типу. Гендиректор російського підприємства, яке є розробником “Циркона”, заявив, що ракету “потрібно ще деякий час поексплуатувати”. Розробка ведеться з 2011 року, а льотні випробування боєприпасу проводяться з 2015-го.

Вона має нібито такі характеристики:

дальність — 600-1500 км,
швидкість може досягати 8-9 швидкостей звуку,
маса бойової частини близько 300-400 кг.
Що відомо про застосування ракети “Циркон”

Нагадаємо, 7 лютого, російсько-окупаційні війська запустили по Україні крилаті ракети різних видів та ударні безпілотники. Гучно було в столиці, Харкові та Миколаєві.

Під час ворожої ракетної атаки по Україні поблизу та над Києвом збили близько 20 ракет.

Загалом російсько-окупаційні війська завдали масованого удару по Україні 64 ракетами різного типу та ударними безпілотниками, силам протиповітряної оборони вдалося знищила 44 ворожі цілі.

Згодом стало відомо про ймовірне застосування росією ракети “Циркон”. Пізніше експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) заявили, що росія вперше використала “Циркон” проти України.

Водночас, за інформацією The New York Times, США поки що не підтверджують, що росія могла використати ракету “Циркон” під час удару по Києву 7 лютого.

Проте в розвідці Британії попередили про ймовірні проблеми для української ППО через ракети “Циркон”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]