Барометр Зеленський анонсував, що Україна та Данія проведуть оборонний та інвестиційний Форуми

Зеленський анонсував, що Україна та Данія проведуть оборонний та інвестиційний Форуми

Просмотров: 264
23 Лютого 2024, 18:07

Президент Володимир Зеленський оголосив, що Україна та Данія домовились про проведення двостороннього форуму оборонних індустрій, а також інвестиційного форуму.


Як повідомляє Рубрика, про це у своєму зверненні розповів глава держави.

За словами Зеленського, під час зустрічі з прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен було обговорено питання спільного оборонного виробництва. Окрім того команди зі сторони України та Данії домовилися про проведення двостороннього форуму оборонних індустрій, а також інвестиційного форуму.

“Тобто відносини справді на висоті. Говорили сьогодні, до речі, і про конкретні терміни, коли в українському небі з’являться F-16, із якими Данія дуже, дуже допомогла”, – сказав президент.

Допомога Україні від Данії

Днями прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що Україна не може виграти війну без озброєнь, світ має прискоритися та збільшити підтримку.

“Ми мали б підтримувати вас набагато більше, тому що Україна не може виграти війну без озброєнь. Просто слів недостатньо”, – наголосила вона.

Вже 18 лютого, наступного дня після сказаного, Данія вирішила передати Україні всю артилерію, що є в запасі, а 22 лютого уряд Данії анонсував новий пакет військової допомоги Україні на суму майже 250 млн доларів. Крім того, Данія оголосила про підписання з Україною угоди про надання гарантій безпеки на10 років.

Нагадаємо, що Данія разом з Нідерландами очолили авіаційну коаліцію з навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16. Ці країни мають спеціальні авіатренажери. Буквально сьогодні президент України Володимир Зеленський показав відео з тренувань українських пілотів на F-16 у данському Денмарку.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]