Барометр У Польщі знайшли рішення, щоб зброя та гуманітарка до України йшли без затримок: зустріч урядів двох країн відбудеться в березні

У Польщі знайшли рішення, щоб зброя та гуманітарка до України йшли без затримок: зустріч урядів двох країн відбудеться в березні

Просмотров: 293
22 Лютого 2024, 17:09

Зустріч урядів Польщі та України відбудеться 28 березня у Варшаві. Тим часом польська влада вирішила включити до переліку критичної інфраструктури прикордонні переходи з Україною, визначені ділянки доріг і залізничних колій. Це дозволить прибрати перепони на кордоні для постачань зброї та гуманітарки.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска, якого цитує TVN24.

За словами прем’єра Польщі, рішення про оновлення переліку критичної інфраструктури має на 100% гарантувати, що військова допомога, техніка, боєприпаси, гуманітарна та медична допомога надійдуть українській стороні без затримок.

Він зазначив, що Польща повинна забезпечити повну пропуску спроможність кордону для військових вантажів та гуманітарної допомоги

“Тому, щоб забезпечити 100-відсоткову гарантію того, що військова допомога, техніка, боєприпаси та гуманітарна допомога надійде українській стороні без будь-яких затримок, ми включимо до переліку критичної інфраструктури пункти пропуску з Україною та зазначені ділянки доріг і залізничних колій”, – заявив Туск.

Польський прем’єр наголосив, що “це питання найближчих годин”.

Туск пояснив, що це передбачатиме інший тип організаційного режиму в пунктах пропуску та на під’їзних шляхах і коліях до кордону з Україною.

Туск закликав до внутрішньої та міжнародної дискусії, щоб відділити питання підтримки України та захисту польських фермерів від “негативних наслідків лібералізації торгівлі з Україною”.

“Ми будемо шукати рішення для польських фермерів, як внутрішніми методами, так і шляхом використання національних фондів, а також шляхом подальших переговорів з Україною та європейськими інституціями”, — сказав Туск.

Він також прокоментував антиукраїнські гасла, які звучали під час протестів фермерів.

“Я ніколи не погоджуся з одним — ми не можемо дозволити тим, хто відкрито і безсоромно підтримує путіна, служить російській пропаганді та дискредитує польську державу, нас, поляків, скориставшись протестами фермерів на кордоні”, — сказав він.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]