Барометр Втрата Авдіївки: Столтенберг назвав причини

Втрата Авдіївки: Столтенберг назвав причини

Просмотров: 233
21 Лютого 2024, 17:04

російським агресорам вдалося захопити місто Авдіївка завдяки мобілізації сил, а також підтримці з боку Ірану та Північної Кореї. 

Про це сказав генеральний секретар Єнс Столтенберг. повідомляє Радіо Свобода у середу, 21 лютого.

На думку Столтенберга, захоплення міста суттєво не вплине на загальну ситуацію на фронті.

“Не можна вважати, що саме собою відступ українських військ з Авдіївки істотно змінить стратегічну ситуацію. Однак варто пам’ятати, що заради незначних територіальних досягнень Росія готова пожертвувати багатьма солдатами”, – заявив він.

Генсек НАТО вважає, що перші помітні військові успіхи Росії останніми місяцями є наслідком “значної військової підтримки від Ірану, Північної Кореї”. Також ворог наростив власне виробництво та “мобілізував більше сил”.

“Стає все більш важливим надання союзниками з НАТО військової підтримки, надання боєприпасів та іншої допомоги (Україні, – ред.). Але безсумнівним є і те, що одночасно з цим Україна має бути здатна поповнювати необхідні сили та мобілізувати особовий склад, необхідний для продовження боротьби з російськими загарбниками”, – резюмував Столтенберг.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]