Барометр Українські біженці у Великій Британії зможуть продовжити свої візи на півтора роки

Українські біженці у Великій Британії зможуть продовжити свої візи на півтора роки

Просмотров: 191
18 Лютого 2024, 14:50

Британське Міністерство внутрішніх справ оголосило, що особливі візи для українців, які отримали тимчасовий притулок у Британії після повномасштабного вторгнення Росії, з початку 2025 року буде продовжено ще на 18 місяців.

Українські біженці у Великій Британії зможуть продовжити свої візи на півтора роки

Для українських біженців у Великій Британії було запроваджено особливі категорії віз із терміном дії три роки. Перші такі візи були видані у березні 2022 року і відповідно спливають у березні 2025-го. Вони дозволяють біженцям працювати в Сполученому Королівстві, а також дають їм доступ до освіти, охорони здоров’я та соціальних пільг.

Але громадяни України, які перебувають у Британії, отримали право притулку відповідно до програм «Дома для України» та «Українська сімейна програма», зможуть подавати заяви на продовження візи на 18 місяців за три місяці до закінчення терміну її дії, тобто перші з них можуть це зробити на початку наступного року.

Хоум офіс також додав, що на продовження матимуть право і ті, хто отримав притулок у країні поза цими схемами.

З моменту запуску програм для українців, які рятувалися від війни, Британія надала притулок більш ніж 283 тисячам осіб, багато з яких було розміщено в британських сім’ях.

Едуард Феско, повірений у справах посольства України у Великій Британії, назвав схему продовження «чітким сигналом постійної підтримки» з боку уряду.

Він додав: «Ми цінуємо всю допомогу та сприяння, які наші британські друзі так щедро надають тимчасово переміщеним українцям».

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]