Барометр Нічні візити ТЦК: за яких умов чоловіки зобов’язані відчинити двері

Нічні візити ТЦК: за яких умов чоловіки зобов’язані відчинити двері

Просмотров: 587
15 Лютого 2024, 14:27

Після того, як Кабмін дозволив ТЦК під час воєнного часу працювати цілодобово, у військах розповіли, що насправді вони ще не отримали додаткових роз’яснень щодо того, що саме вони мають робити, наприклад, у комендантську годину та вночі. Тим часом деякі українці розцінили такий дозвіл як те, що нібито працівники ТЦК можуть ходити вночі по домівках або затримувати порушників комендантської години.

Наприклад, якщо говорити про ВЛК, вона не відбувається на базі ТЦК. Щодо нашої роботи, то з 2014 року всіх військовослужбовців України переведено на особливий режим служби. Тобто 247. А під час дії воєнного стану, тим більше”, – повідомили в одному з обласних ТЦК, пише видання « Економічні новини» .

За словами представника військкомату, вони відверто не розуміють, що саме мав на увазі уряд, дозволивши ТЦК працювати цілодобово. До цього в ТЦК додали, що не мають на меті займатися тими, хто, наприклад, порушує комендантську годину.

“Це питання поліції”, – уточнив працівник військкомату.

На думку адвоката Ростислава Кравця, поки що принципових змін через дозвіл ТЦК працювати цілодобово не відбудеться.

“Я вважаю, що це зроблено для того, щоб була можливість залучати цивільних осіб до цілодобової праці”, – каже адвокат Ростислав Кравець.

До цього він додає:

“Якщо так станеться, що представники ТЦК прийшли до людини додому, тобто право не відчиняти двері. Без визначення слідчого судді про допуск цих осіб до цього житлового приміщення або домоволодіння, особа має право нікого не пускати. Якщо йдеться про двор, то без згоди”. власника також не мають права зайти на нього. Попадання без згоди є незаконним проникненням”.

Не оминув тему мобілізації і колишній радник Офісу президента Олексій Арестович. В одному зі своїх недавніх інтерв’ю він розповів про такий випадок:

“Боєць один розповів мені історію. Він воює, а до його брата прийшов військкомат. Брат на одне око бачить погано, на інше взагалі не бачить. Сказали, що прийдуть монтери ремонтувати Інтернет, відчиняє двері, а там ТЦК стоїть”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]