Барометр Виявлено ще одну корупційну схему із закупівлями Міноборони

Виявлено ще одну корупційну схему із закупівлями Міноборони

Просмотров: 277
14 Лютого 2024, 12:12

Правоохоронці викрили нову корупційну схему із закупівлями Міністерства оборони. Схема дозволяла значно завищувати ціни на продукти.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України у  Telegram.

У рамках розслідування щодо закупівель Міноборони щодо організації харчування детективи підтвердили факти існування корупційної схеми. Вона дозволяла суттєво завищувати ціни певні категорії товарів.

” Таким чином недобропорядні постачальники отримують надприбутки і фактично наживаються на армії під час повномасштабної агресії РФ “, – йдеться в повідомленні.

Як пояснили правоохоронці, схема дозволяла постачальникам вдаватися до зловживань під час формування ціни на ходові продукти. Приміром, яйця продавали втридорога, а лосось чи лохину, які не побачиш у раціоні військових, – за цінами, в рази нижчими від ринкових.

Детективи вилучають і обробляють великий масив первинних документів складського обліку військових частин, одержувачів послуги, що необхідно встановлення обсягів постачання всіх найменувань товарів за каталогом. Наразі призначено низку експертиз, йде збір додаткових матеріалів.

До слідчих дій залучили Державну аудиторську службу.

НАБУ показало фото документів, які було вилучено під час проведення слідчих дій. Це третина всього обсягу.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]