Барометр Сенат США підтримав пакет допомоги Україні на 60 млрд доларів

Сенат США підтримав пакет допомоги Україні на 60 млрд доларів

Просмотров: 256
13 Лютого 2024, 14:14

Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав пакет, який передбачає нове фінансування допомоги Україні на понад 60 млрд доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання Сенату.

Зазначимо, що наразі голосування сенаторів триває. Але вже є понад 60 голосів із 50 необхідних.

Водночас слід звернути увагу на те, що це не фінальне рішення США, оскільки далі законопроєкт має пройти Палату представників, речник якої Майк Джонсон уже розкритикував документ.

Нагадаємо, у США вичерпалися кошти, які були передбачені на допомогу Україні. Ще минулого року президент США Джо Байден запросив у Конгресу виділити понад 100 млрд доларів. З них понад 60 млрд доларів у Білому домі хочуть направити на допомогу Україні. Решту коштів – на допомогу Ізраїлю та Тайваню, а також захист кордонів.

Саме питання захисту кордонів стало каменем спотикання, оскільки республіканці відмовилися підтримувати заходи Білого дому. Вони вимагали жорсткішої міграційної політики.

При цьому представники Республіканської партії погоджувалися розглядати допомогу Україні лише у прив’язці до захисту кордонів.

Після цього демократи та республіканці розпочали переговори для розробки компромісного законопроєкту. Роботу над ним завершили днями, але він так і не пройшов Сенат – республіканці голосували проти.

Потім допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню все ж таки вирішили розглядати окремо від питання кордонів. Ініціаторами виступили демократи, але частина республіканців у верхній палаті Конгресу США також підтримали ідею.

Однієї підтримки пакету в Сенаті недостатньо, він має пройти ще Палату представників. Там проти такої ініціативи може виступити речник-республіканець Майк Джонсон, який згоден голосувати окремо від кордону лише за допомогу Ізраїлю.

Джонсон уже виносив на розгляд Палати такий ізраїльський пакет, його підтримали. Але в Сенаті відмовилися навіть розглядати таку ініціативу.

Варто зауважити, що в США вже неодноразово наголошували, що не можуть продовжувати військову допомогу Україні без нового фінансування.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]