Барометр Орендував житло біля аеродрому. Під Києвом агент рф шпигував за літаками ЗСУ

Орендував житло біля аеродрому. Під Києвом агент рф шпигував за літаками ЗСУ

Просмотров: 297
13 Лютого 2024, 13:20

Агент рф шпигував за українськими літаками під Києвом. Для цього він навіть винайняв квартиру біля аеродрому.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ.

“Кіберфахівці Служби безпеки затримали ще одного агента фсб, який збирав розвіддані про Сили оборони та критичну інфраструктуру під Києвом. Зловмисник намагався виявити місця базування авіації ЗСУ”, – йдеться в повідомленні.

Житло біля аеродрому як прикриття
Також, за даними СБУ, його цікавили напрямки та інтенсивність польотів повітряних суден українських військ.

“Для збору розвідінформації російський агент оселився на декілька днів в орендованій квартирі поблизу місцевого аеродрому. Разом з цим фігурант розвідував геолокації комплексів протиповітряної оборони ЗСУ та з’ясовував точність ворожих “прильотів” по енергооб’єктах”, – розповіли в СБУ.

Співробітники СБУ затримали зловмисника “на гарячому”, коли він проводив дорозвідку поблизу енергогенеруючого підприємства у Києві.

Що відомо про агента рф
За даними слідства, ворожим поплічником виявився 18-річний мешканець столиці. Кілька місяців тому молодика дистанційно завербував кадровий співробітник фсб рф, особу якого вже ідентифікувала СБУ.

У поле зору агресора киянин потрапив через свою активність у прокремлівських Telegram-каналах, де схвалював збройну агресію проти України.

“Надалі агент спілкувався зі своїм російським куратором через анонімний чат у популярному месенджері. За виконання ворожих завдань зрадник отримував від фсб гроші, які надходили на його банківську картку”, – додали у спецслужбі.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон і комп’ютер із доказами його листування з російською спецслужбою. Також виявлено банківську картку, на яку “заходили” кошти від фсб.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за статтею про державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Не перший випадок
Як повідомлялося, раніше правоохоронці затримали у Києві екс-чиновника, який був агентом ФСБ. Він пропонував приєднати східні регіони України до Ростовської області РФ.

Крім того, СБУ затримала російського агента, який розвідував місця розташування озброєння ЗСУ у Київській області. Зловмисником виявився мешканець Білої Церкви, його ще у грудні завербував кадровий співробітник фсб рф.

Також СБУ затримала агента росії, який у перші дні повномасштабного вторгнення супроводжував ворожі війська до околиць Києва.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]