Барометр Новий спалах пташиного грипу зафіксовано на Миколаївщині

Новий спалах пташиного грипу зафіксовано на Миколаївщині

Просмотров: 279
12 Лютого 2024, 15:01

У Баштанському районі Миколаївщини зафіксували новий спалах пташиного грипу. Ряд сіл у зоні нагляду. Відповідно до звіту Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 07.02.2024 № 000233 п.м./24, в патологічному матеріалі від 5 трупів домашньої птиці (гуси), який надійшов для дослідження методом ПЛР на грип птиці з підсобного некомерційного господарства, с. Кавказ, Баштанського району, Миколаївської області, виявлено РНК вірусу пташиного грипу типу А субтипу Н5.

Повідомляє  Держпродспоживслужба Миколаївської обалсті.

07.02.2024 проведено засідання ДНПК при Баштанській районній військовій адміністрації та затверджено План заходів.

Територію підсобного некомерційного господарства, с. Кавказ, Баштанського району, Миколаївської області оголошено неблагополучною (епізоотичний осередок) по високопатогенному грипу птиці і встановлено карантин з 07.02.2024.

Встановили буферну зону (зону захисту) радіусом 3 км від епізоотичного осередку, до якої включено населені пункти с. Кавказ, с. Новоросійське, Баштанського району, Миколаївської області, птахогосподарства відсутні.

Встановили зону нагляду територію радіусом 10 км від епізоотичного осередку, в яку ввійшли населені пункти: с. Червоний Яр, с. Лепетиха, с. Веселе, с. Новогригорівка, с. Біла Криниця, с. Велике Артакове, с. Мурахівка, ст. Березнегувате, с. Калинівка, Миколаївської області; с. Токареве, с. Запоріжжія, с. Давидів Брід, Херсонської області, птахогосподарства відсутні.

На даному етапі вживаються заходи щодо ліквідації спалаху грипу птиці відповідно до вимог Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 17.10.2011 № 547, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 8 листопада 2011 року за № 1277/20015.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]