Барометр ТЦК дозволили працювати цілодобово: які права отримали військкомати

ТЦК дозволили працювати цілодобово: які права отримали військкомати

Просмотров: 471
10 Лютого 2024, 11:13

Уряд вніс зміни до Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, згідно з якими “військкомати” виконуватимуть свої функції цілодобово.

ТЦК дозволили працювати цілодобово: які права отримали військкомати

Про це  повідомив  представник КМУ у парламенті Тарас Мельничук.

Відповідно до змін передбачено, що при проведенні мобілізації та/або при дії режиму військового стану територіальні центри комплектування та соціальної підтримки мають право цілодобово розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також районним ТЦК та СП дозволено організовувати з певною періодичністю проведення медичних оглядів та психологічних обстежень військово-лікарськими комісіями військовозобов’язаних та резервістів.

Крім того, за ними закріпили право вести персонально-якісний облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів, облік транспортних засобів, що підлягають передачі Збройним Силам України та іншим військовим формуванням під час мобілізації та воєнний час.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]