Барометр НАБУ оголосило у розшук двох одеських депутатів від ОПЗЖ, які причетні до крадіжки барж Дунайського пароплавства

НАБУ оголосило у розшук двох одеських депутатів від ОПЗЖ, які причетні до крадіжки барж Дунайського пароплавства

Просмотров: 413
9 Лютого 2024, 17:54

Зловмисники привласнили 32 баржі торговельного флоту підприємства на загальну суму понад 80 млн грн.

Національне антикорупційне бюро України розшукує колишніх депутатів Одеської облради від ОПЗЖ Віталія Саутьонкова і Віктора Баранського, повідомляє НАБУ.

“Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваних у кримінальному провадженні 52019000000001050 від 21.11.2019, а саме: Баранського Віктора Сергійовича, Саутьонкова Віталія Миколайовича, Пітченка Євгенія Вікторовича, Чернишова Дениса Валерійовича”, – сказано в інформації.

Раніше Саутьонкова і Баранського викликали до НАБУ на допит у якості підозрюваних, повістки опублікували на сайті бюро.

Нагадаємо, Служба безпеки спільно з НАБУ та САП викрила масштабну схему розкрадання майна державної компанії “Українське Дунайське пароплавство”. Зловмисники привласнили 32 баржі торговельного флоту підприємства на загальну суму понад 80 млн грн. Підозру отримали одеські ексдепутати від ОПЗЖ, які, за даними слідства, разом з ексочільником судноплавної компанії організували оборудку. У 2017 році вони уклали декілька договорів між пароплавством і підконтрольною фірмою на оренду вищезгаданих суден.

Однак замість використання за призначенням ділки вивезли державні судна за територію України, змінили їхні номерні знаки та фіктивно перереєстрували їх на афілійовану компанію. Після цього судна переправили до однієї із країн Близького Сходу. Там їх розібрали та виготовили з них 12 барж більшої вантажності, які у подальшому фігуранти використовували у власних комерційних цілях. Зокрема, на території України, але уже під іншою реєстрацією. Всього правоохоронці викрили шістьох учасників злочинної схеми.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]