Барометр Голову СБУ викликали до Верховної Ради

Голову СБУ викликали до Верховної Ради

Просмотров: 306
6 Лютого 2024, 15:38

Народні депутати ухвалили рішення про виклик голови Служби безпеки України Василя Малюка до Верховної Ради.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram у вівторок, 6 лютого.

Так, сьогодні у парламенті виступив голова комітету зі свободи слова Ярослав Юрчишин. Він закликав нардепів викликати керівників СБУ, Офісу генпрокурора та Нацполіції на звіт у справі розслідування атак на ЗМІ, зокрема прослуховування журналістів проекту Bihus.Info.

Юрчишин повідомив , що також готує депутатське звернення до СБУ з пропозицією провести внутрішнє розслідування з усуненням ймовірних причетних до роботи на час слідства. А також до Офісу Генпрокурора з проханням доручити розслідування іншому органу (прослуховування журналістів розслідує СБУ – ред.) та врахувати останній матеріал від Bihus.Info.

“Після цього я виніс на голосування питання виклику голови СБУ до Ради для доповіді з цього питання. За – 159 (при необхідних 150 голосах – ред.). Рішення прийняте”, – написав Железняк.

У свою чергу, голова СБУ Василь Малюк офіційно прокоментував стеження за журналістами Bihus.Info співробітниками департаменту захисту національної державності і заявив про звільнення керівника ДЗНІ СБУ.

“Наголошую – такі дії (окремих співробітників ДЗНД) неприпустимі і вже спричинили низку кадрових рішень. Серед іншого, я направив подання на звільнення керівника ДЗНД СБУ, а президент України ще 31 січня підписав відповідний указ”, – заявив Малюк .

За його словами, викликають справжнє обурення дії окремих працівників департаменту захисту національної державності. Він зазначив, що, на жаль, проведення заходів щодо протидії організованій наркозлочинності призвело не лише до отримання інформації про причетність однієї з операторів редакції до розповсюдження наркотичних речовин, але також мало місце публічне розповсюдження відеоматеріалів.

“Моя позиція однозначна – не можуть вчинки окремих співробітників перекреслювати всі ті позитивні результати, які має СБУ під час війни, та кидати тінь на кожного представника Служби: і тих, хто бореться із ворогом усередині країни, і тих побратимів із СБУ, які віддають на поле бою своє життя заради України. За будь-які незаконні дії має бути покарання”, – резюмував він.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]