Барометр Агентів ГРУ відправили до в’язниці, вони «здавали» позиції ЗСУ під Харковом (фото)

Агентів ГРУ відправили до в’язниці, вони «здавали» позиції ЗСУ під Харковом (фото)

Просмотров: 269
5 Лютого 2024, 18:38

Двох агентів ГРУ Росії засудили до 15 років ув’язнення. Вони допомагали окупантам та “здавали” позиції українських військових у районі Харкова.

Про це повідомляє  Служба безпеки України .

Мешканка Чугуївського району дистанційно передавала розвіддані окупантам через свого чоловіка. Ним виявився екс-чиновник розформованої міліції, який у 2014 році виїхав на тимчасово захоплену територію на сході України.

Там він приєднався до лав терористичних угруповань так званої “ЛНР”, де згодом став “зв’язковим” Головного управління Генштабу Збройних сил Росії.

Залишившись у Харківській області, його дружина залучила до розвідувально-підривної діяльності свого односельця – працівника енергогенеруючої компанії.

“Під виглядом перевірки електропостачання він отримував доступ до “потрібних” об’єктів для збору розвідданих про місця базування Сил оборони”, – йдеться у повідомленні.

Отримані відомості зрадник передавав своїй спільниці, а вона вже переправляла відповідні “звіти” російському ГРУ. Для комунікації використовували анонімні чати у популярному месенджері.

На підставі зібраних доказів їх визнали винними за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану.

Суд призначив їм 15 років ув’язнення.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]