Барометр У Верховному суді виявили “крота”, який очікував нового наступу рф і захоплення Львова

У Верховному суді виявили “крота”, який очікував нового наступу рф і захоплення Львова

Просмотров: 329
5 Лютого 2024, 15:54

Правоохоронці затримали голову одного зі структурних підрозділів Верховного суду, який заперечував агресію росії проти України.

Про це повідомила СБУ в понеділок, 5 лютого.

Зокрема, спецслужба оприлюднила записи розмов посадовця, в яких він заперечує суверенітет України, пропонує віддати росіянам південні регіони, а також розпочати наступ на Львів. Також у спілкуванні зі своїм підлеглим чиновник героїзував найманців російського ПВК «Вагнер» та підтримував їхню участь у війні проти України.

«Фігурант висловлював свої надії на швидку окупацію нашої держави з подальшим встановленням на її території кремлівського режиму», – йдеться у повідомленні.

Лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності чиновника на користь Росії.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявили мобільні телефони та комп’ютери, майже 300 неврахованих патронів до стрілецької зброї, спеціальний технічний засіб незаконного стеження та прокремлівську літературу.

Фігуранту повідомили про підозру за статтею про виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників, вчинені посадовою особою (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]