Барометр Ідентифіковано генерала, який віддав наказ військам вторгнутися до Херсона

Ідентифіковано генерала, який віддав наказ військам вторгнутися до Херсона

Просмотров: 331
5 Лютого 2024, 15:34

СБУ повідомила про заочну підозру російського генерала Якова Резанцева, який командував захопленням Херсонської області. Саме він наказав військам рф вторгнутися в регіон із Криму.

Про це повідомляє  СБУ .

” Служба безпеки зібрала доказову базу на російського генерал-лейтенанта Якова Резанцева – командувача 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу країни-агресора “, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, 24 лютого 2022 року він особисто наказав підлеглим підрозділам російських військ на захоплення Херсонської області.

” Під його командуванням окупаційні угруповання рф вторглися до південного регіону України з території тимчасово окупованого Криму. За даними слідства, саме Резанцев наказав за всяку ціну захопити стратегічно важливий аеродром у Чорнобаївці “, – розповіли в СБУ.

Також загарбники виконували вказівку російського генерала щодо масових повітряних атак на цивільну інфраструктуру Херсона.

” Окрім того, в період окупації правобережжя області Резанцев організовував масові репресії проти учасників руху опору в регіоні. На його наказ людей викрадали прямо посеред вулиці або з приватних авто під час перетину російських блокпостів “, – додали у відомстві.

Таким чином, за даними слідства, російський чиновник виконував завдання РФ щодо поширення кремлівського режиму на півдні України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Резанцеву про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]