Барометр Омбудсмен розповів, що робити батькам, якщо у школі порушують закон про мову

Омбудсмен розповів, що робити батькам, якщо у школі порушують закон про мову

Просмотров: 317
4 Лютого 2024, 07:39

Незважаючи на ухвалений закон про мову в Україні, все ще досить часто трапляються випадки її порушення у навчальних закладах.

Омбудсмен розповів, що робити батькам, якщо у школі порушують закон про мову

Про це повідомляє  Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремень.

За його словами, іноді вчителі можуть використовувати недержавні мови під час виховного годинника, батьківських зборів. На випускних вечорах чи святах можуть використовуватись російські пісні та фрагменти кінофільмів.

У такому разі Кремень радить насамперед звертатися безпосередньо до вчителя, класного керівника, завуча чи директора школи та намагатися вирішити проблему.

“Якщо педагог та адміністрація школи й надалі порушують мовне законодавство, пропоную звертатися до нас. На нашому сайті є алгоритм подання скарги та форма для цього”, – заявив він.

Омбудсме зауважив, що відповідальність за дотримання мовного закону лежить на керівнику та директорі школи.

“Проте ми не єдиний інститут, який захищає українську мову. Такі функції також визначено за органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування”, – сказав він.

Нагадаємо, що Кремень повідомляв, що останнім часом використання україномовних матеріалів вчителями побільшало використання україномовних матеріалів вчителями з 82% до 93%.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]