Барометр Ходила дворами та агітувала за росію: у Миколаєві відбувся суд над колаборанткою

Ходила дворами та агітувала за росію: у Миколаєві відбувся суд над колаборанткою

Просмотров: 402
19 Січня 2024, 16:15

У Центральному районному суді Миколаєва обрали запобіжний захід мешканці Херсонської області, яка ходила по дворах і агітувала за рф.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Згідно з матеріалами клопотання, у вересні 2022 року жінка взяла участь у проведенні незаконного референдуму в одному із сіл Херсонської області. Вона ходила дворами місцевих жителів, активно пропонуючи проголосувати, а також вела облік громадян, які взяли участь у псевдореферендумі.

Підозрювана визнала свою провину, але запевнила, що взяла участь у проведенні виборів під примусом озброєних військовослужбовців рф та боялася за життя та здоров’я своїх близьких. Також вона повідомила, що лише носила скриньку для голосування, але не проводила агітацію та не закликала брати участь у голосуванні.

При цьому в характеристиці підозрюваної, виданої главою сільської військової адміністрації наголошувалося, що під час окупації підозрювана займалася проросійською агітацією, добровільно погодилася на співпрацю з представниками держави-агресора та показувала військовослужбовцям рф вдома придатні для проживання.

За результатами розгляду, слідчий суддя ухвалила обрати підозрюваної у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.5 ст.111-1 КК України, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення розміру застави.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]