Барометр Пакистан наніс удари по Ірану

Пакистан наніс удари по Ірану

Просмотров: 1923
18 Січня 2024, 09:25

Вранці 18 січня Пакистан здійснив серію висококоординованих і націлених точних військових ударів по притулках терористів у провінції Сістан-о-Белуджистан в Ірані.

Під час розвідувальної операції під кодовою назвою «Марг Бар Сармачар» було знищено низку терористів.

Про це заявили у Міністерстві закордонних справ Пакистану.

Повідомляється, що Пакистан кілька років висловлював стурбованість щодо безпечних притулків, якими користуються терористи пакистанського походження на неконтрольованих територіях всередині Ірану. Пакистан також надав численні досьє з конкретними доказами присутності та діяльності цих терористів, однак через відсутність дій ті продовжували свою діяльність.

«Ця дія є проявом непохитної рішучості Пакистану захищати свою національну безпеку від усіх загроз. . Успішне виконання цієї надскладної операції також є свідченням професіоналізму Збройних сил Пакистану. Пакистан продовжуватиме вживати всіх необхідних заходів для збереження безпеки свого народу, яка є священною, недоторканною та священною.

Пакистан повністю поважає суверенітет і територіальну цілісність Ісламської Республіки Іран. Єдиною метою сьогоднішнього акту було забезпечення власної безпеки та національних інтересів Пакистану, які є найважливішими та не можуть бути поставлені під загрозу», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що Іран 16 січня наніс удари ракетами та безпілотниками по території Пакистану. В Ірані заявили, що били базам бойовиків угрупування «Джейш аль-Адль». Пакистан заявив, що сусідній Іран порушив його повітряний простір, що призвело до загибелі двох дітей, поранення трьох дівчат і попередив, що інцидент може мати «серйозні наслідки». Також Пакистан відкликав свого посла з Ірану.

Також нагадаємо, що 15 січня Іран заявив про ракетні удари «шпигунським центрам» в Іраку — кілька «прильотів» було біля консульства США.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]