Барометр Вимагали гроші у в’язнів: завершено розслідування щодо «смотрящих» Миколаївської області

Вимагали гроші у в’язнів: завершено розслідування щодо «смотрящих» Миколаївської області

Просмотров: 342
17 Січня 2024, 15:36

У Миколаївській області правоохоронці завершили розслідування щодо так званих «смотрящих».

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

У ході досудового розслідування правоохоронці задокументували протиправну діяльність організованої злочинної групи, до якої входили особи неодноразово засуджені за тяжкі та особливо тяжкі злочини особи, які відносили себе до так званих «кримінальних авторитетів», та наділили себе правом встановлювати правила поведінки у місцях позбавлення волі. На загальних зборах – «сходках» – фігуранти обговорювали координацію злочинної діяльності, розподіл злочинних доходів та сфер впливу.

Разом з тим, вимагали кошти та навмисне поширювали злочинний вплив на території державної виправної установи.

У листопаді 2022 року правоохоронці провели низку обшуків у місцях позбавлення волі (СІЗО та виправних колоніях ) , розташованих на території Миколаївської, Одеської та Кіровоградської областей. У ході слідчих дій поліцейські виявили та вилучили у зловмисників мобільні телефони, роутер, зарядні пристрої для засобів зв’язку, сім-картки, чорнові записи та інші заборонені речі.

Тоді ж дев’ятьом учасникам злочинної групи повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 255-2 КК України “Організація, сприяння у проведенні або участь у злочинних зборах (сході)”. Але двом фігурантам правоохоронці повідомили про підозру ще за ч. 2 ст. 255-1 КК України “Встановлення чи розповсюдження злочинного впливу”. Наразі слідчі слідчого управління обласного главку поліції завершили досудове розслідування зазначеного кримінального провадження. Прокурори Миколаївської обласної прокуратури затвердили та направили обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]