Барометр Росія вивела в Чорне море ракетоносій «Адмірал Макаров» та десантні кораблі, — Гуменюк

Росія вивела в Чорне море ракетоносій «Адмірал Макаров» та десантні кораблі, — Гуменюк

Просмотров: 255
15 Січня 2024, 17:33

Росія вивела в Чорне море ракетоносій Адмірал Макаров, незважаючи на штормову погоду. Також росіяни тримають у морі велику кількість десантних кораблів.

Про це  повідомляє начальник об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк під час брифінгу.

За її словами, за минулу добу росіяни розгорнули корабельне угруповання нетипово потужне для такої штормової погоди. Гуменюк додала, що було виведено до 12 одиниць, з яких одна зафіксована в Азовському морі, а 11 – у Чорному.

«Більшість великих десантних кораблів вийшли на бойове чергування. Щоправда, у прибережній до російських берегів зоні», — повідомила спікер.

За даними Гуменюк, кораблі країни-агресора витримують дистанцію, щоби не бути ураженими українськими засобами.

«Один із ракетоносіїв — надводний фрегат Адмірал Макаров, продовжує чергування. Це 8 ракет типу Калібр, готових до використання», — додала вона.

Вона додала, що загальна готовність ракетоносіїв у акваторії Чорного моря навіть тих, що заведені до пунктів базування, оцінюється як висока. Вони можуть бути виведені на чергування протягом двох-трьох годин.

Нагадаємо, у Миколаєві перейменують вулицю Адмірала Макарова через назву крейсера ворога.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]