Барометр До Києва із візитом прибув прем’єр Британії

До Києва із візитом прибув прем’єр Британії

Просмотров: 339
12 Січня 2024, 13:29

Сьогодні, 12 січня, прем’єр Великої Британії Ріші Сунак прибув до Києва. Під час візиту він, зокрема, оголосить про надання Україні 2,5 млрд фунтів (понад 3 мільярдів доларів) військової підтримки.

Як пише Рубрика, про це свідчать фото опубліковані американською фотоагенцією Getty Images, передає “Суспільне”.

Перед цим на сайті британського уряду зазначали, що Велика Британія надасть Україні 2,5 млрд фунтів стерлінгів військової допомоги у 2024-2025 роках, що на 200 мільйонів фунтів стерлінгів більше, ніж у попередні два роки.

З цієї суми щонайменше 200 мільйонів фунтів стерлінгів (приблизно 8 мільярдів гривень) передбачили на закупівлю та виробництво тисяч військових безпілотників для України, зокрема розвідувальних, ударних і морських.

“Це буде найбільше доставлення дронів в Україну з будь-якої країни. Очікується, що більшість безпілотників буде виготовлено у Великій Британії”, — переконує Лондон.

У межах візиту прем’єр-міністр зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським та з українськими високопосадовцями.

Зокрема, Сунак разом з президентом Володимиром Зеленським підпишуть угоду про безпекову співпрацю України та Великої Британії.

Згідно з нею, Лондон буде забезпечувати обмін розвідувальними даними з Києвом, гарантуватиме кібербезпеку, медичну та військову підготовку та оборонно-промислову співпрацю.

“Велика Британія є першою країною, яка уклала остаточну угоду. Символічна угода має стати першим кроком у розвитку непохитного столітнього партнерства між Україною та Великою Британією”, — зазначили там.

Нардеп Олексій Гончаренко прокоментував

“Це найкраща відповідь Путіну, який сьогодні скликає Радбез ООН щодо операції США та Британії проти друзів Ірану – хуситів у Ємені” .

Також прем’єр-міністр Британії виступить на пленарному засіданні Верховної Ради.

Як раніше писала Рубрика, у п’ятницю, 12 січня, прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак відвідає Київ.

Допомога Британії

Варто зазначити, що Велика Британія була однією з перших країн, які підтримали Україну на початку повномасштабного вторгнення Росії. Лондон надав військову, фінансову та гуманітарну підтримку. Зокрема, йдеться про:

передачу Україні танків Challenger 2,
далекобійних ракет Storm Shadow,
навчання українських пілотів на винищувачах F-16.
Також повідомлялось, що після масштабної російської атаки 29 січня Міністерство оборони Великої Британії погодило передачу Україні нової партії ракет до систем протиповітряної оборони.

Крім того, Британія виступає за членство України в НАТО і активно критикує кремлівський режим публічно.

У травні 2023 року президент Володимир Зеленський відвідав Британію, де провів низку зустрічей. Зокрема, з прем’єром Ріші Сунаком.

Додамо, що 10 січня Володимир Зеленський поїхав з візитом до країн Балтії. Спочатку він побував у Литві, потім Естонії та Латвії. Президент провів переговори з колегами, прем’єр-міністрами, підписав двосторонні угоди.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]