Барометр Зеленський прибув з офіційним візитом до Латвії

Зеленський прибув з офіційним візитом до Латвії

Просмотров: 318
11 Січня 2024, 17:58

Президент України Володимир Зеленський 11 січня прибув до Риги (Латвія). Цим він продовжив свої поїздки країнами Балтії: перед цим Зеленський побував із робочими візитами в Литві та Естонії.

Про це повідомив у своїй соцмережі X міністр закордонних справ Кріш’яніс Каріньш, пише Рубрика.

“Латвія непохитно підтримує боротьбу України за свободу та незалежність”, — написав латвійський глава дипломатії.

Український президент опублікував трансляцію зустрічі з першими особами Латвії. До Риги також приїхав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Серед планів Зеленського є обговорення двостороннього співробітництва між Латвією та Україною, а також питання підтримки в боротьбі з російською агресією та євроатлантичну інтеграцію України.

Офіційна церемонія зустрічі відбудеться в Ризькому замку, після чого відбудеться зустріч делегацій Зеленського та президента Латвії Едгарса Рінкевичса. Після зустрічі відбудеться спільна прес-конференція.

Нагадаємо, що напередодні Зеленський перебував з візитом у Вільнюсі.

Там український лідер зустрівся з главою Литви Гітанасом Наусєдою. На спільній пресконференції Президент Литви Гітанас Науседа анонсував, що його країна схвалила пакет довгострокової військової допомоги Україні на 200 млн євро.

Також у середу, 10 січня, президенти України та Литви Володимир Зеленський та Гітанас Науседа підписали у Вільнюсі спільну заяву. У присутності голів держав також було підписано низку двосторонніх документів,

Зеленський також анонсував, що після Литви відвідає Латвію та Естонію. Там він зустрінеться з високопосадовцями країн Балтії.

Сьогодні, 11 січня, Президент України уже прибув до Естонії.

Керівник Української держави у Талліні провів переговори з естонським колегою Аларом Карісом. Він також планує зустрітися з прем’єркою Естонії Каєю Каллас і виступити в естонському парламенті.

Президент Алар Каріс оголосив, що Естонія виділить Україні допомогу в розмірі 1,2 млрд євро до 2027 року. Щороку країна надаватиме 0,25% свого оборонного бюджету на потреби України.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]