Барометр В Україні почали діяти нові правила маркування цигарок

В Україні почали діяти нові правила маркування цигарок

Просмотров: 461
11 Січня 2024, 17:15

Нові норми щодо маркування пачок тютюнових виробів набирають чинності сьогодні, 11 січня.

 Як повідомили у прес-службі МОЗ, медичні попередження про шкоду куріння займатимуть 65% площі пачки цигарок.

“Це важливий етап імплементації директиви Єврокомісії 40/2014, яка передбачає комплекс заходів щодо захисту населення від збитків тютюнових виробів та електронних сигарет”, – йдеться у повідомленні.

До цього Міністерство юстиції затвердило 14 варіантів розроблених МОЗ медичних попереджень, технічні вимоги до дизайну та форми маркування, а також порядок нанесення попереджень виробниками тютюнових виробів.

Виробники повинні розміщувати на упаковках із сигаретами оновлені графічні зображення з текстом медичних попереджень про шкоду та наслідки куріння на 65% площі пачки та QR-код, який веде на сервіс Центру громадського здоров’я МОЗ з надання допомоги щодо відмови від куріння.

Як повідомив міністр охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, куріння тютюну у 70% випадків викликає хронічне обструктивне захворювання легень, визнане третьою причиною смертності у світі.

“Попередження відповідають вимогам рамкової конвенції Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо боротьби з тютюном та базуються на висновках та рекомендаціях незалежних досліджень у країнах, де медичні попередження довели свою ефективність, та дослідженнях в Україні”, – розповіли в міністерстві.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]