Барометр У Києві попрощались з військовим та поетом Максимом “Далі” Кривцовим

У Києві попрощались з військовим та поетом Максимом “Далі” Кривцовим

Просмотров: 454
11 Січня 2024, 16:40

У четвер, 11 січня, в Михайлівському золотоверхому соборі відбулася заупокійна панахида, на якій вшанували пам’ять загиблого воїна та поета Максима Кривцова. Попрощатися з ним прийшло близько сотні українців. 

Далі похоронна процесія вирушила на Майдан Незалежності. Там кількість людей збільшилась до тисячі. Серед них були військовослужбовці та цивільні.

Після прощання процесія відправиться до місця поховання – рідного міста Максима – Рівне. Чин похорону відбудеться у п’ятницю, 12 грудня.

Увечері 7 січня стало відомо про смерть поета, автора хітів “Жовтий скотч” та “Панівна висота”, військовослужбовця і ветерана АТО Максима Кривцова із позивним “Далі”. Він також став автором книги “Вірші з бійниці”, визнаної однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією українського ПЕН. Крім віршів там зібрані й світлини, які зробив Максим.

Максим Кривцов брав участь в Революції Гідності, а потім пішов добровольцем на фронт у 2014 році. Воював у складі 5-го батальйону Добровольчого українського корпусу “Правий сектор” і разом з “Вовками Да Вінчі”. До 2019 року був старшим кулеметником у Бригаді швидкого реагування Національної гвардії України “Рубіж”.

Після демобілізації Максим також працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС і Veteran Hub. З початком повномасштабного вторгнення Росії та територію України у 2022-му, він знову повернувся на фронт.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]