Барометр У Миколаєві лікар у змові з чиновниками «робив» ухилянтів непридатними до військової служби

У Миколаєві лікар у змові з чиновниками «робив» ухилянтів непридатними до військової служби

Просмотров: 405
10 Січня 2024, 18:25

У Миколаєві затримали лікаря, який за 12 тисяч доларів США писав висновок про непридатність чоловіків до військової служби.

Про це повідомляють поліція та прокуратура Миколаївської області.

Правоохоронці встановили, що 24-річний лікар одного з центрів первинної медико-санітарної допомоги обласного центру за попередньою змовою із невстановленими посадовими особами створили схему незаконного збагачення. Схема полягала у наданні можливості військовозобов’язаним особам уникнути мобілізації через виготовлення свідомо неправдивих медичних документів щодо їхньої непридатності до військової служби.

У прокуратурі зазначили, що підозрюваний – лікар-інтерн.

До підозрюваного лікаря звернувся місцевий мешканець щодо консультації стану здоров’я, а той запропонував миколаївцю допомогти ухилитися від мобілізації. Фігурант мав надати чоловікові свідомо неправдиві медичні документи, що дозволяють визнати непридатним для подальшого проходження військової служби. Вартість послуги зловмисник оцінив у 12 тисяч доларів.

Після отримання частини хабаря слідчі затримали 24-річного чоловіка за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кошти в сумі 8 тис. доларів США правоохоронці вилучили.

Медпрацівнику слідчі повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України, а саме: у пособництві в отриманні посадовою особою, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою посадовою особою в інтересах такої, що надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища вчиненого за попередньою змовою осіб.

Наразі суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 584 000 гривень.

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Правоохоронці встановлюють усіх причетних до вказаного злочину.

Досудове розслідування триває.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]