Барометр В Україні прогнозують незначний дефіцит електроенергії

В Україні прогнозують незначний дефіцит електроенергії

Просмотров: 224
10 Січня 2024, 15:11

Протягом 10 січня в енергосистемі можливе виникнення незначного дефіциту електроенергії. Його планують покрити за рахунок електростанцій, що працюють в системі.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго».

«В даний час електроенергії, яку виробляють електростанції всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання споживачів. Проте Диспетчерський центр за день прогнозує можливий незначний дефіцит в енергосистемі – не більше 3%. Для покриття буде задіяна вся потужність електростанцій, що працюють в системі. Введення графіків обмеження споживачів не планується», – йдеться у повідомленні.

9 січня максимум споживання був на 3% більший за відповідний показник у попередній день. Станом на 9:00 10 січня рівень споживання на 2,2% більше, ніж вранці 9 січня. Прогнозується, що цей рівень залишатиметься високим протягом усього дня – з 9.00 до 19.00.

«Просимо споживачів найближчими днями особливо уважно поставитися до використання енергоємних електроприладів протягом усього дня з 09.00 до 19.00. Щоб допомогти енергосистемі працювати збалансовано у складних умовах, споживайте електроенергію дбайливо», – зазначили в «Укренерго».

Експорт електроенергії 10 січня не провадиться. Вдень імпорт заплановано зі Словаччини, Румунії та Молдови, загальний обсяг – 2223 МВт-год.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]