Барометр На скільки зростуть пенсії після індексації у 2024 році

На скільки зростуть пенсії після індексації у 2024 році

Просмотров: 595
10 Січня 2024, 13:26

Приблизний розмір індексації пенсій у 2024 році становитиме 13%, що зможе убезпечити пенсіонерів від інфляції. Проте точні дані будуть у середині лютого.

Про це заявила заступник міністра соціальної політики Дар’я Марчак в ефірі телемарафону Єдині новини.

За словами Марчак, точний розмір пенсій після індексації наразі невідомий, проте попередньо очікується зростання більш ніж на 10%.

“На 2024 рік також у нас передбачається індексація. Точний розмір буде розрахований, виходячи з показників макроекономіки, які ми бачитимемо на середину лютого. Але попередньо ми очікуємо зростання приблизно на 13%”, – сказала  заступник міністра соціальної політики.

За її словами, це захистить пенсіонерів від показників інфляції, які ми бачили у попередні роки.

Як повідомляють  Новини live,  у Кабінеті міністрів розглядають можливість запровадження коефіцієнтів та балів, які забезпечують однаковий розмір пенсії та індексації для осіб з однаковими умовами виходу на пенсію. Реалізація таких планів передбачається у звіті про позитивні обставини та наявність достатніх фінансових ресурсів у державному бюджеті. Голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович зауважила, що за наявності ризиків масштабного підвищення пенсій може не відбутися.

Керівник відомства наголосила, що уряд має також покрити додаткові соціальні виплати: допомогу малозабезпеченим, ВПО, які фінансуються міжнародними партнерами. Мінсоцполітики уклало угоду INSPIRE із Світовим банком майже на 2 млрд доларів, і цих коштів вистачить лише на перші місяці фінансування соціальних видатків.

Проте Жолнович запевнила, що пенсіонери не залишаться без необхідних коштів, адже основні виплати без підвищень профінансують коштом Пенсійного фонду.

В уряді розраховують, що у 2024 році індексація охопить усі пенсії без винятку. У Міністерстві соціальної політики заявляють, що підвищення пенсій залежатиме від рівня інфляції та середньої заробітної плати.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]