Барометр Потужний сніговий циклон та морози до 25 градусів: що очікує Україну найближчими днями

Потужний сніговий циклон та морози до 25 градусів: що очікує Україну найближчими днями

Просмотров: 544
5 Січня 2024, 14:59

В Україні 7-9 січня очікуються складні погодні умови: сильний сніг та морози до 25 градусів. У подальшому температура підвищиться, але залишиться мінусовою.

Про це в коментарі РБК-Україна сказала заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Циклон та сильні морози
Як зазначила синоптик, вторгнення арктичного повітря з півночі Європи призведе до утворення циклону над півднем України і Чорним морем.

“Вдень 7 січня та впродовж 8 січня, крім північної частини, південний циклон зумовить сніг, в центральних областях, у Харківській області – значний сніг, на півдні, в Донецькій та Луганській областях – значні опади, дощ з переходом у сніг”, – сказала вона.

До опадів у центральних, східних та центральних областях доєднаються ще пориви вітру 15-20 м/с, спостерігатимуться хуртовини та снігові замети.

“Упродовж 7-9 січня поступово з півночі на південь пошириться арктичний холод, і очікуємо значне зниження температури”, – сказала Голеня.

Мінімальна температура в ніч на 9 січня становитиме до 20 градусів морозу, у Чернігівській та Сумській областях – до 25 градусів, у південній частині – до 13 градусів. У денні години тепліше на 3-5 градусів. У Києві 8-9 січня очікується 13-18 градусів морозу вночі та 8-13 градусів вдень.

Послаблення морозів
Як зазначила синоптик, у подальшому очікується послаблення морозів, “але все-таки переважатимуть мінуси і час від часу випадатиме сніг”, оскільки з північного заходу будуть рухатися атмосферні фронти до 13-15 січня.

За її словами, до кінця наступного тижня часом сніг, морози послабнуть. “Це вже не будуть такі морози, але це будуть переважно мінуси, а в окремі дні – нуль та 1-3 тепла”, – додала вона.

Нагадаємо, 2023 рік в Києві став другим у рейтингу найтепліших після 2020 року за рахунок рекордно теплого другого півріччя. Середньорічна температура 2023 року у столиці склала 10,8 градусів тепла, що на 1,8 градусів вище кліматичної норми.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]