Барометр Экс-депутат Сергей Горностай в открытом обращении к депутатам и мэру Южноукраинска просит не нарушать закон

Экс-депутат Сергей Горностай в открытом обращении к депутатам и мэру Южноукраинска просит не нарушать закон

Просмотров: 269
30 Жовтня 2013, 10:08

Вчера в адрес «Барометра Южноукраинска» пришло письмо от экс-депутата Южноукраинского горсовета Сергея Горностая.

В письме автор выступает с открытым обращением к мэру Южноукраинска и депутатскому корпусу принять все соответствующие законные меры и не допустить регистрации Юрия Куришко и Александра Ильясова на сессии как депутатов городского сонета. 

Предлагаем вниманию наших читателей полный текст письма Сергея Горностая. 

Відкрите звернення до міського голови та депутатів Южноукраїнської міської ради
Звертаю Вашу увагу на факт порушення Законів України «Про статус депутатів місцевих рад», «Про місцеве самоврядування в Україні» з боку Южноукраїнської міської ради.

Южноукраїнська міська рада протягом останнього часу реєструвала на пленарних засіданнях ради двох громадян, які не є депутатами міської ради.

Громадяни Ільясов О.Р. та Куришко Ю.К. відповідно до п.4 ч.1 ст. 5 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», ч.ч. 3, 7, 9 ст. 51 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” достроково припинили депутатські повноваження з моменту обрання та призначення їх на посади, зайняття якої згідно з Конституцією України і законом не сумісне з виконанням депутатських повноважень.

Частиною 7 ст. 51 ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні” передбачено, що на осіб, які входять до складу виконавчого комітету ради і працюють в ньому на постійній основі, поширюються вимоги щодо обмеження сумісності їх діяльності з іншою роботою (діяльністю).

Відтак, Ільясов О.Р. достроково припинив свої депутатські повноваження 31.03.2011 року, з моменту обрання його на посаду керуючого справами виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради (рішення ЮМР № 165).

Куришко Ю.К. достроково припинив свої депутатські повноваження 14.12.2010 року, з моменту обрання його на посаду першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Южноукраїнської міської ради (рішення ЮМР № 13).

Звертаю Вашу увагу, що ухвали Одеського апеляційного адміністративного суду щодо скасування постанови Южноукраїнської міської виборчої комісії № 44 від 07.08.2013 року про призначення виборів, в жодному разі не стосуються визнання Куришко та Ільясова депутатами.

Зі свого боку я підготував позовні заяви та налаштований звернутися до Южноукраїнського міського суду з предметом позову, який до цього часу не розглядався, а саме – дострокове припинення депутатських повноважень Куришко Ю.К. та Ільясова О.Р.

Відповідно до законів України, судової практики Вищого адміністративного суду України та рішення Конституційного Суду України щодо офіційного тлумачення положень статей 3 та 5 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, повноваження депутатів, яких було обрано або призначено для роботи на постійній основі у органи виконавчої влади, вважати достроково припиненими без прийняття рішення відповідної ради.

Закликаю міського голову Южноукраїнська Євгена Квасневського та депутатів Южноукраїнської міської ради вжити всіх відповідних законних заходів щодо недопущення реєстрації даних громадян як депутатів міської ради на пленарних засіданнях сесій та постійних депутатських комісій ради.

З повагою, Сергій Горностай

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]