Барометр Землі Миколаївщини у власності громадян рф: у прокуратурі назвали винного

Землі Миколаївщини у власності громадян рф: у прокуратурі назвали винного

Просмотров: 502
4 Січня 2024, 14:51

Прокурори Миколаївщини вживають заходів представницького характеру щодо конфіскації земель у громадян країни-агресора.

Про це повідомляється на сайті Миколаївської обласної прокуратури.

Зазначається, що обласною та окружними прокуратурами у взаємодії з управлінням СБУ у Миколаївській області виявлено численні випадки невідчуження іноземцями ділянок сільськогосподарського призначення у встановлений законом строк.

У свою чергу, територіальним органом Держгеокадастру України, на який законодавством покладено обов’язок звертатися до суду щодо конфіскації таких ділянок, жодних заходів не вживали.

«З метою поновлення прав Українського народу на сільськогосподарські угіддя, питання збереження яких під час військового стану набуває особливого значення, прокурорами протягом 2023 року заявлено до суду 53 позови про конфіскацію у іноземців ділянок зазначеної категорії загальною площею 308 гектарів.

Наразі судами задоволено 22 позови щодо конфіскації загалом понад 146 гектарів, інші справи перебувають на розгляді.

За втручання прокурорів вже виконано 3 судових рішення, права власності на конфісковані ділянки загальною площею майже 30 гектарів зареєстровано за державою.

Робота у цьому напрямі триває», – йдеться у публікації.

У прокуратурі уточнюють, що в Основному Законі держави закріплено юридичну основу належності землі Українському народу як носію суверенітету та єдиному джерелу влади.

За нормами законодавства землі сільськогосподарського призначення що неспроможні перебувати у власності іноземців. Вони можуть їх отримати лише у спадок.

Закон встановлює безумовну вимогу відчужувати такі земельні ділянки протягом року від дня його придбання у власність.

Недотримання цієї вимоги для іноземців стає підставою для конфіскації земельної ділянки у власність держави. Вона застосовується виключно за рішенням суду.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]