Барометр Поліції та ТЦК наказали перевіряти чоловіків на мобільних блокпостах Києва та області

Поліції та ТЦК наказали перевіряти чоловіків на мобільних блокпостах Києва та області

Просмотров: 450
2 Січня 2024, 18:17

Комендатурі та поліції Київської області поставили завдання “шукати осіб, які порушують законодавство про мобілізацію”, на блокпостах.

Про це повідомив Київський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки у відповідь на запит УП .

“З метою сприяння військовому командуванню у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану, відповідно до пунктів 5.4.2. протоколу засідання оперативного штабу ради оборони Київської області від 18 грудня №229, Головному управлінню Національної поліції в Київській області, Управлінню патрульної поліції у Київській області ДПП, Комендатурі Київської області поставлено завдання: “у взаємодії опрацювати та впровадити додаткові заходи на блокпостах, розміщених на міжнародних автомобільних дорогах у межах Київської області, з метою виявлення осіб, що вчинили порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію або порушили правила військового обліку”.

В ОТЦК зазначили, що співпрацюють із поліцією та діють виключно в рамках чинного законодавства.

Також у відповіді на запит зазначено, що в Київській області з 26 грудня 2023 року по 06 січня 2024 року проводяться “заходи, які передбачені частиною першою статті 8 Закону України “Про правовий режим военного стану”, а саме заходи щодо виявлення розвідувально диверсійних груп. Проте з відповіді незрозуміло, чи впроваджені заходи щодо пошуку порушників законодавства про мобілізацію на блокпостах лише на період з 26 грудня по 06 січня.

Нагадаємо, КГВА повідомляла, що з 26 по 28 грудня Сили оборони спільно з міською владою, поліцією та іншими підрозділами проводитимуть у Києві навчання з безпеки, в рамках яких розгорнуть тимчасові блокпости, встановлять обмежувальні знаки та проводитиму перевірку автомобілів.

Пізніше навчання продовжили, а також стало відомо, що на блокпостах у Києві та області вручають повістки.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]